מחלת הנפילה, או בשמה המוכר יותר אפילפסיה, מדובר על הפרעה נוירולוגית כרונית, אשר נגרמת מפעילות חשמלית לא תקינה בתאי העצב המוחיים הנקראים נוירונים. דבר זה, מוביל להתקפים המלווים בעוויתות ופרכוסים. בישראל ישנם חולי מחלת הנפילה,כאשר לרוב גם באוכלוסיית רוב העולם הסובלת ממחלה זו,  יש יותר נטייה של זכרים לחלות במחלה. למעשה בעולם, כ-52% הם זכרים. חולים במחלה. יש לציין, כי אחוזי הנמכות נקבעים לפי מספר ההתקפים שמתועדים, אשר החולה סבל מהם.

כיצד מאבחנים אפילפסיה?

את מחלת אפילפסיה,מאבחנים באמצעות EEG, שהיא בדיקת גלי המוח. לפי הנתונים, כ-16% מחולי מחלת הנפילה מקבלים קצבת נכות כללית. אחוזי הנכות של מחלה זו, עומדים על בין 80%-100%. מדובר על נכות צמיתה ולחולי מחלה זו, יש זכויות רבות, הכוללות גם תו נכה, כך שניתן יהיה להסיע חולים במחלת הנפילה, כאר הנכה נמצא ברכב. יש לציין,כי רוב חולי האפילפסיה, עוברים בירוקרטיה לא קטנה למרות מצבם הרפואי ונתקלים בלא מעט קשיים.  סעיף 30 החדש, קובע לא רק את אחוזי הנכות כי אם, את סוג המסמכים הרפואיים, על  מנת שנכה יוכר במוסד לביטוח הלאומי. 

חולי אפילפסיה, אשר אינו סובל מעוויתות או פרכוסים מעל לשנתיים, לא יקבל אחוזי נכות. אם החולה, עבר התקפי אפילפסיה של 1-4 התקפים במשך שנתיים, החולה יקבל 10% נכות בלבד. מצב בינוני של התקף אחד לרבעון, יכול לגרום למצב של 30% נכות. התקף של אחד לחודשיים, אחוזי הנכות ייקבעו ל-50%.

הקלות וזכויות שמגיעות לחולי מחלת הנפילה

אנשים שנוטלים תרופות נגד התקפי אפילפסיה, הם חולים כרוניים. ההכרה כחולה במחלת הנפילה  חשובה וכן,מי שחולה וחבר בקופ"ח ישלם מחיר של תרופות עד לגובה מסוים. ישנן זכויות נוספות למשל, כאשר יש פינוי באמבולנס עקב התקף מחלת נפילה, החולה זכאי למימון מלא של הוצאות פינוי.  גם חלק מאוכלוסיית הילדים סובלת ממחלת הנפילה, אך הם זכאים לקצבת נכות, הקלה להוריהם, שימוש בתו נכים והקלות רבות נוספות. יש להגיע לביטוח הלאומי לסניף הקרוב למגוריו של חולה האפילפסיה, בצירוף מסמכים מרופא נוירולוג כמות ההתקפים ותדירותם ומידע לגבי הטיפול הרפואי. אם החולה אושפז, יש לצרף את מסמך סיכום המחלה ותוצאות בדיקת EEG.

כתיבת תגובה