אחת התופעות הנפוצות בעידן הנוכחי הם לחץ דם גבוה ושבץ מוחי, או בשמו המוכר יותר אירוע מוחי. זרימת הדם מופרעת באופן קיצוני, כך שהנזק חמור ואנשים שחוטפים שבץ מוחי הם בסכנת מוות. יש אנשים שעברו שבץ מוחי, אך נשארו עם נזקים בריאותיים חמורים, כגון שיתוק מלא או חלקי, עיוורון באחת מהעיניים או בשתיהן, הפרעות בדיבור, הפרעות קוגניטיביות ועוד. מי שעבר שבץ מוחי עם נזק, יכול להיחשב כנכה, לפי אחוזי הנכות שייקבעו במוסד לביטוח לאומי בוועדה הרפואית ולקבל זכויות המגיעות לו כחוק, כגון תו נכה לחניה המיועדת לנכים, קצבת נכות ועוד הקלות שישפרו את איכות חייו במציאות החשה לאחר השבץ המוחי.

עיוות ושיתוק חלקי או מלא בפנים עקב אירוע מוחי

יש לדעת, כי הנזקים שנגרמים עקב אירוע מוחי הם רבים. למשל: שיתוק חלקי או מלא בפנים, בעיות של חוסר תחושה בחלק מהגפיים. ניתן יהיה למנוע שבץ מוחי, באמצעות תזונה נכונה של מזון נטול שומן. יש לציין כי שבץ מוחי, עולה עם הגיל, במיוחד הוא עשוי להיות נפוץ בקרב מי שסובל מלחץ דם גבוה. ישנם שני גורמים עיקריים לשבץ מוחי, הראשון טרשת העורקים והתקשותם ויתר לחץ דם. יש לשים לב לכל שינוי, היות וישנם התקפים קלים של אירועים מוחיים, שי להגיע מיד לרופא, על מנת שהמצב לא יחמיר ויהיה מסוכן.

בעיות בקרישת דם ואנמיה כרונית –גורמים נוספים לאירוע מוחי

יש לדעת בנוסף, כי אירוע מוחי, יכול להיגרם מחוסר חמצן בדם, אפילו שיש זרימת דם שהיא תקינה, או בגלל הרעלה של פחמן חד חמצני. גם בעיות בקרישת הדם מצב של אנמיה קשה, כאשר תאי הדם אינם תקינים למי שסובל מאנמיה. הנזקים הנוירולוגים הם רבים למי שחטף שבץ מוחי עד  כדי מצב של נכות. לרוב  אירועים מוחיים חוזרים ולכן אנשים חייבים להרגיל את עצמם לאורח חיים בריא ובנקיטת זהירות מכל מיני גורמים שיכולים לגרום לפגיעה נוירולוגית עקב שבץ מוחי. יש לעקוב אחר המצב הרפואי של מי שעבר שבץ מוחי וכן, יש לברר לגבי הזכויות המגיעות למי שנחשב לנכה לפי הקריטריונים של המוסד לביטוח לאומי.

כתיבת תגובה