הרבה מחקרים, מוכיחים כי בעיות ברכיים, שכיחות במיוחד בקרב האוכלוסייה המתבגרת. לרוב, מדובר על אנשים בטווח גילאי 50 ומעלה. כל תנועה שאנשים מבוגרים מבצעים, גורמת לבלאי ושחיקה. ישנן בעיות באזור הברכיים, כגון כאבים חזקים, הנובעים גם ממשקל עודף ולכן, רופאים רבים, ממליצים על ירידה במשקל ופעילות גופנית מבוקרת, אשר רק תסייע למי שסובל מכאבים בברכיים.
גם דלקות במפרקים גורמים לכאבים ובעיות באזור הברכיים
יש לציין, כי ישנן דלקות כגון דלקת מפרקים ניוונית. זוהי דלקת שהסחוסים במפרקים נפגעים, מה שיותר גם בעיות ברכיים. ישנם מקרים קשים שכאשר אדם כבר אינו יכול לסבול מכאבי ברכיים,הוא יצטרך לעבור ניתוח של החלפת מפרק הברכיים. במקרים אלה, יש לדעת כי אנשים שעברו את הניתוח, זכאים לתו נכה והטבות ניידות. הבקשה, תוגש למשרד התחבורה ואחוזי הנכות, ייקבעו באמצעות הוועדה הרפואית של משרד הבריאות. כמו כן, המוסד לביטוח לאומי, משלם קצבאות נכות למי שמוגבל בתנועותיו או בניידות עקב אחוזי נכות שייקבעו לאחר הניתוח.
הסיבה לניתוח החלפת מפרק הברך - שחיקה והרס הסחוס בברכיים
יש לדעת, כי כאשר אין ברירה, יש לעבור ניתוח בגלל בעיות ברכיים וזאת לאחר שהמטופל עבר טיפולים רבים והם לא סייעו לא וכן מצבו הוחמר.מומלץ לפנות לארגונים או חברות, המטפלות באופן מקצועי בהשגת תו נכה למי שעברו ניתוח של החלפת מפרק הברך. יש לציין, כי לא כל מקרה של שחיקה בברכיים או כאבים באזור זה, מזכה בזכויות לתג נכה ושאר הזכויות המגיעות לציבור הנכים בישראל. מצד שני, ישנם אנשים שעוד לפני ניתוח החלפת מפרק הברך, מקבלים כבר אחוזי נכות בגלל הקושי שלהם בניידות ופעילות אחרת יום, יומית.למשלך, החלפה דו צדדית של שני פרקי הברך, כן תזכה מטופל ב-70% מוגבלות בניידות.
הזכות למימוש הזכויות שמגיעות לסובלים מכאבים בברכיים, תהיה רק לאחר שהוועדה קבעה, כי אכן ישנה הצדקה רפואית בגלל לקות משמעותית בגפיים התחתונות וכן, אחוזי הנכות כבר נקבעו. אם הוועדה הרפואית לא אשרה את הבקשה, ניתן יהיה לערער תוך 60 יום מקבלת פרוטוקול הוועדה הרפואית.