הפרעות הליכה, הם אלה שגורמים למצב של צליעה בקרב הרבה בני אדם שנולדו עם מום, נפגעו מתאונה, עברו ניתוח שתוצאותיו לא היו טובות ועוד. גם אנשים הסובלים מפריצת דיסק, עשויים לצלוע, היות והחוליה שפגועה או כמה מהן, מקרינות כאב על הרגל, מה שגורם לאדם לצלוע. לפעמים, ניתוח של החלפת מפרק הירך, יכול לפתור את התופעה. השיקום עשוי לארוך יותר מחודשיים, אך לאדם שצולע, יכול לזכות באיכות חיים, לא יהיו לו כאבים והוא אף יפסיק לצלוע.

קושי להתנהלות ולפרנסה עקב צליעה

יש לציין, כי אנשים הסובלים מבעיה גופנית בגפיים התחתונות כגון צליעה, מתקשים לתפקד בחיי היום,יום וכן חלקם אפילו לא יכולים להתפרנס. יש להבדיל, בין נכות זמנית לבין נכות צמיתה. כאשר מדובר על נכות צמיתה, החולה יקבל קצבה, לפי אחוזי הנכות שנקבעו לו בוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי. ברגע שיקבעו אחוזי נכות, מי שסובל מצליעה כרונית, יוכל לקבל תו נכה, מה שיקל עליו את הניידות. יש לציין, כי אנשים שסובלים מסוכרת פוגעת  במערכת הקשורה לדפוס האדם במרחב ולכן, ישנה הפרעה בהליכה. לשיווי המשקל יש השפעה על ההליכה ולכן, רבים הם אנשים שסובלים מצליעה יש להם בעיה בשיווי המשקל ואפילו בעיה חמורה כגון השמנת יתר, משפיעה הרבה על  שיווי המשקל.

מהי דרגת נכות של אדם שסובל מצליעה ובמה זה מתבטא?

מלוא הקצבה לאדם הסובל מבעיה בגפיים כגון צליעה כרונית, תינתן למי שנקבעה לו דרגת נכות בגובה של 74%, אזי הוא יוכל לקבל את מלוא הקצבה. התנאי המינימאלי, הוא בין 50%-60%. יש לציין, כי בכל תקופה מסוימת, ניתן יהיה להגיש למוסד לביטוח לאומי, החמרת מצב, כאר החמרה זו, מגובה עם מסמכים רפואיים. מומים מולדים אשר גרמו לצליעה, נכים אלה זכאים מיד לקצבת נכותו הכרה כנכים צמיתים.

נכות מתאונת עבודה

ישנם הרבה עובדים, אשר החלו לצלוע, לאחר תאונת עבודה, עליהם לעבור וועדות רפואיות ולאסוף כמה שיותר מסמכים רפואיים וחוות דעת מקצועיות של אורתופד, אשר תומכים בנכות צמיתה. ישנה גם נכות זמנית, כך שהעובד זכאי לקצבה זמנית עד להחלמתו, אך סקטור זה של אנשים, אינו זכאי לתו נכה.

כתיבת תגובה