הפרעות בהליכה, נפוצה יותר בקרב הקשישים, בגלל מחלות גופניות שונות וכן בקוגניטיביות שמשפיעה אף היא על קושי בהליכה. ישנן סיבות רבות לקשיים בהליכה כגון: מחלת לב, מחלות כלי דם, דלקת פרקים, שברים בעצמות בגפיים התחתונות, מחלות נוירולוגיות כגון פרקינסון, אירוע מוחי, בעיות בחוט השדרה, דמנציה, אלצהיימר ועוד. הליכה, כרוכה גם בתפעול קוגניטיבי של המוח, כך שאם אדם סובל מבעיות מסוג זה, יש לו זכויות והקלות מהמדינה כגון זכאות לתו נכה, סיוע בטיפול, קצבת נכות, אם מדובר על פגיעה של למעלה מ-60% ועוד. על בני מפחת החולה, או הסובל מקשיי הליכה, לוודא לגבי כל הזכויות המגיעות לו.
מוגבלויות בהליכה בעלות דרגות שונות
ישנם טווחי קשיים בהליכה וטווחים אלה, עשויים להיות שונים. למשל, יש שמסתייעים עם מקל הליכה, הליכון ואפילו כסא גלגלים. אנשים אלה, מתקשים לסחוב קניות, או לתפקד בכלל בשלך מוגבלותם בהליכה וניידות בכלל. על המוסד לביטוח לאומי, יש לקבוע את אחוזי נכות, באמצעות וועדה רפואית, כאשר הסובל מקשיים בהליכה ייבדק ואף יגיע עם מסמכים רפואיים התומכים בקשיי ההליכה שלו והסיבות להם.
טרשת נפוצה מחלה הגורמת לקושי בהליכה
גם מחלה כגון טרשת נפוצה, ידועה כאחת שגורמת קושי בהליכה. ישנם טיפולים רפואיים אשר מונעים מהתקפי המחלה. זו עובדה ידועה ברפואה, כי התפרצות המחלה, מופיעה ב-30%-40% בקרב חולי טרשת נפוצה וכן, קושי זה בהליכה ובסימפטומים נוספים של המחלה, פוגע בכושר ההשתכרות של חולים אלה. עם הזמן חלה הידרדרות,מה שעוד יותר מקשה על אורח חייהם והתפקוד היומי של חולים אלה.
הזכויות של אנשים המתקשים בהליכה ומוכרים כנכים במוסד לביטוח לאומי
לאנשים הסובלים מבעיות כגון קושי בהליכה, ישנן זכויות המגיעות להם עקב מוגבלויות. אחת מהזכויות היא קבלת תו נכה, היות ואנשים אלה, זקוקים לרכב שיסיע אותם לטיפולים, קניות ושאר סידורים שנחוצים להם. תג זה, מאפשר לנכים להחנות בחניה המיועדת לנכים בלבד. יש לדעת, כי תג זה של נכה, הוא תג אישי וחל איסור להעבירו לאדם אחר שאינו נכה, כך שאסור על אדם אחר להשתמש בתג הנכה, כאשר הנכה אינו נמצא ברכב.