זכויות נכים בישראל מעוגנות הן בחקיקה והן בקביעות נוספות של גופים שונים האמונים על שמירה עליהן ועל קבוצות אוכלוסיה אחרות, שהחברים בהן סובלים ממגבלות פיזיולוגיות או נפשיות שונות. בדרך כלל, הגוף הגדול ביותר האמון על זכויות הנכים בישראל הוא המוסד לביטוח לאומי. קביעת המוסד באשר לגובה אחוזי הנכות היא אמת מידה חשובה לקבלת הטבות אחרות כגון תו נכה. עם זאת, חשוב לדעת שגם מי שאינם מוגדרים נכים על פי ההגדרה הזאת עדיין עשויים להיות זכאים, בתנאים מסוימים, לקבלת תג נכה. אילו קבוצות אוכלוסיה זכאיות על פי ההגדרה לקבלת תו נכה? מה כוללות זכויות נכים מעבר לתג החניה? במי ניתן להסתייע בכדי לקבל תו נכה במהירות ובלי בירוקרטיה מיותרת? להלן התשובות.

מי זכאי לקבלת תו נכה

כאמור, בעלי אישור נכות מהביטוח הלאומי ומי שהוגדרו נכים על פי הגדרה של משרד הבריאות והם מוגבלים בניידות, יהיו זכאים לקבלת תג נכה. בנוסף, מי שעוברים הליך דיאליזה תקופתי, יוגדרו לצורך קבלת תו נכה כזכאים לקבלת התג שעשוי להקל במידה רבה על המצב שלהם. קבוצת אוכלוסיה נוספת היא קבוצת נפגעי פעולות איבה, בעיקר כאלה שהפגיעה גרמה להם נכות ומוגבלות בתנועה. גם עיוורים זכאים לקבלת תו נכה עבור הרכב המוביל אותם והמשמש להם לתנועה ביום יום. זאת, למרות שהרכב נהוג על ידי אחר. זכאים נוספים הם מי שסובלים ממחלות ריאה כרוניות, מחלות שרירים, סכרת חמורה, אוטיסטים, חולי אפילפסיה או מי שנמצא אחרי תהליך השתלת כבד. בנוסף לאלה, יש מקרים רבים נוספים המזכים בתו חניה. מומלץ להתעדכן אצל המומחים של אופקים מימוש זכויות ולהתחיל את התהליך לקראת קבלת התו הנדרש. זה המקום לציין שלעיתים מזומנות קורה שתו הנכה הוא זמני בלבד, בעיקר במקרים שבהם עשוי להיות שיפור במצבו של מקבל התו, שייתר בעתיד את הצורך בו.

אם יש לך זכויות נכים, על פי חוק, חלק מהן הינה קבלת תג נכה. כדאי ליצור קשר כעת והמומחים של אופקים מימוש זכויות יחזרו אליך בהקדם. הם יסייעו לך וילוו אותך לאורך כל התהליך עד להשגת תו נכה כנדרש וכמתבקש מהזכויות שלך.

כתיבת תגובה