אפילפסיה, או "מחלת הנפילה", היא אחת המחלות הנוירולוגיות הנפוצות בישראל. כאחוז אחד מן האוכלוסייה הצעירה תתמודד עם ההפרעה ובקרב הגיל השלישי, השכיחות עשויה לעלות עד פי שלושה. תסמיני ההפרעה העיקריים הם פרכוסים ופגיעה בתפקודים המוטוריים הבאים בהתקפים. ישנם גורמים רבים להפרעה, אך יהיו הגורמים אשר יהיו, מציאות החיים של חולי האפילפסיה עשויה להיות מורכבת מאוד. לעתים קרובות החשש מהתקף עשוי לגרום לאדם להימנע מפעילויות רבות המשמעותיות לאיכות חייו. אמצעי חשוב אחד שיכול לסייע לך להגביר את הנגישות למצבך, הוא הנפקת תו נכה לרכב.
תהליך הגשת הבקשה לתו נכה
ראשית, יש לקבל את המסמכים הרפואיים המלאים מהרופא. לאחר מכן יש להיכנס לאתר של משרד התחבורה ולהגיש בקשה לתו נכה חדש. בתוך הבקשה ניתן לעדכן עד 2 מספרי רישוי. לאחר אישור הבקשה יתאפשר לחנות על פי הכללים המקלים המופיעים באתר משרד התחבורה.
מי שבקשתו אושרה לזמן מוגבל יוכל להגיש בקשה נוספת להארכת תוקף התו. את הבקשה יש להגיש לפי שהתוקף יפוג, על ידי מילוי מחדש וצירוף מסמכים רפואיים בלשונית חידוש תג שתוקפו עומד לפוג.
מי שאינו בטוח לגבי המסמכים הנדרשים ורוצה לוודא שבקשתו תוגש באופן מקצועי יכול לקבל ייעוץ. אנשי מקצוע שמכירים את התהליך יכולים לסייע ולזרז את הבקשה על ידי הגשת המסמכים המתאימים.
חשיבות תו נכה לחולה אפילפסיה
אדם שלוקה באפילפסיה מתמודד עם סיטואציה רפואית שמונעת ממנו לבצע פעולות מסוימות. איכות חייו נפגעת ולכן כל פיתרון שיכול להקל על ההתניידות ולסייע בנגישות למקומות חשובים יכול לסייע. תו נכה יאפשר לו להגיע למקומות חיוניים כמו קופת חולים, בנק או סופר בצורה מהירה וקלה יותר. עצם העובדה שהוא לא צריך ללכת מרחקים ישפר באופן משמעותי את איכות חייו ובטחונו האישי.
באילו מקרים חולי אפילפסיה יהיו זכאים לתו נכה?
הוועדה המיוחדת של אגף התנועה מקבלת את ההחלטה על בסיס כל מקרה לגופו. חומרת המצב, החומרים הרפואיים שיוגשו וחוות הדעת של הרופא המומחה שלך הם שיקבעו כיצד יתנהל התהליך. כדי לקבל תו נכה, יהיה עליך להוכיח כי הליכה ממושכת עשויה להעמיד אותך בסיכון או להחמיר את מצבך הרפואי. ככל שמדובר בהתקפים תכופים וניכרים יחסית, סביר מאוד להניח שעם הליווי הנכון ניתן יהיה לקבל את האישור הנכסף.
תו הנכה אינו רק אמצעי נוחות. הוא כלי חשוב לשמירה על אורח חיים תקין. כאשר הליכה ממושכת הופכת לבלתי אפשרית, חלק ניכר מן העולם נעשה סגור בפניך. במציאות המתחוללת כיום בתשתיות התחבורה הישראליות, בה מקומות חניה במרכזי הערים הגדולות הפכו למצרך יקר המציאות, כמעט ובלתי אפשרי להגיע למרכזי בילוי ושירותים גדולים מבלי להיאלץ ללכת למרחק רב. תו נכה לרכב יאפשר לך להשתמש בחניות הנכים ובמידת הצורך אפילו לחנות באדום לבן ולהגיע למחוז חפצך בבטחה.
מומלץ לפעול במהירות
תהליך קבלת האישור עשוי להיות ארוך ולא פעם הוועדה עשויה להערים לא מעט קשיים. כדי להבטיח לעצמך את הסיכויים הטובים ביותר לקבלת האישור שינתב את חייך אל מסלול חדש, מומלץ לפנות לאנשי מקצוע. צוות מנוסה ומיומן שליווה מועמדים רבים בתהליך הגשה הבקשה יוכל לסייע לך לצלוח אתגרים בדרך אל קבלת האישור ולזרז עניינים, כדי להבטיח שיהיה באפשרותך לשמור על הנגישות שלך בהקדם האפשרי.
תהליך הוצאת תו נכה מחייב אתכם להסתייע באנשי מקצוע העוסקים ומתמחים במיצוי זכויותיכם על פי חוק. ליצירת קשר עם נציגינו המיומנים והמנוסים בתחום השאירו פרטים כאן.
אפילפסיה (הידועה גם בשם "מחלת הנפילה") היא מחלה נוירולוגית כרונית, שיכולה לתקוף אנשים בני כל הגילאים, אך בדרך כלל מתעוררת בילדות או בגיל השלישי. מדובר באחת ההפרעות הנוירולוגיות הנפוצות ביותר בעולם, אך למרבה הצער – עדיין לא התגלתה תרופה שיכולה לרפא אותה לחלוטין.
מחלת האפילפסיה מתבטאת בהתקפים פתאומיים, שהם בעצם פרץ של פעילות חשמלית במוח. התקפים אלו עשויים להיראות אחרת אצל כל אדם, בהתאם לחלק במוח שבו מתרחשת הפעילות החשמלית. ההתקפים עשויים לכלול תופעות כגון:
- טלטולים ורעד בלתי נשלט
- איבוד המודעות ובהייה בחלל במבט ריק
- נוקשות בגוף
- תחושות מוזרות שונות, כמו טעמים חריגים או עקצוץ בגפיים
- התמוטטות והתעלפות
- ישנם טיפולים שונים הניתנים לחולי אפילפסיה, שיכולים להקל באופן משמעותי על התסמינים, אם כי ברוב המקרים לא ניתן להימנע
- מהתקפים לחלוטין.
האם חולי אפילפסיה זכאים לתו נכה לרכב?
קבלת תו נכה יכולה להקל באופן משמעותי על חייהם של חולי אפילפסיה. ההתניידות בדרכים עשויה להיות קשה עבור הסובלים מן המחלה, וההקלות הניתנות לבעלי תו נכה יכולות לסייע להם במידה רבה.
חשוב לדעת כי לא כל חולי האפילפסיה יהיו זכאים באופן אוטומטי לקבלת תו נכה. הדבר נקבע על ידי ועדה ייעודית של משרד התחבורה, שבה משתתף גם רופא מקומי. תפקיד הוועדה הוא לבחון כל בקשה לקבלת תו נכה שמגיעה לשולחנה על מנת להחליט אם אכן יש למבקש הבקשה עילה לזכאות לתו המיוחל.
איך מקבלים תו נכה?
ראשית, כדאי לעבור ועדה של הביטוח הלאומי כדי לקבוע אחוזי נכות עבור מבקש הבקשה. אחוזי נכות יכולים לזכות אתכם בהקלות וזכויות שונות מטעם המדינה, אשר בדרך כלל נקבעות על ידי הביטוח הלאומי. אם הנכות שנקבעה עולה על 60%, הסיכוי לאישור הבקשה לקבלת תו נכה עולה. אך גם אם הנכות נמוכה מכך, כל נכות שנקבעת למבקש הבקשה עשויה לסייע בקבלת התו.
את פרוטוקול הוועדה של הביטוח הלאומי, יחד עם כל מסמך רלוונטי אחר, יש להעביר לאגף משרד התחבורה, כדי שחברי הוועדה יוכלו לדון במקרה שלכם, ובמידה ותימצאו זכאים – להעניק לכם תו נכה.