רכב נכה יכול להיות רכב המותאם לנהיגה על ידי אדם בעל מוגבלות. כלומר, רכב כזה יהיה מצויד בתפוח הגה או במערכת חלופית לבלימה והאצה ידניים. אבל רכב נכה גם יכול להיות רכב רגיל לכל דבר, בתנאי שאושר לבעליו להצמיד תו חניה שנקרא גם תג נכה.
למעשה, חשוב לדעת כי ישנה אפשרות לקבל שני תווים לבני אותה משפחה. אך יש להדגיש ולומר, תו חניה לשני בני משפחה לא יגיע רק למשפחה שבה יש שני נכים. לפני שנסביר מה בדיוק זה אומר, נציין כי לקבל תג נכה המשמש גם כתו חניה יש לצלוח בירוקרטיה ותהליכים די, איך לומר, מסורבלים. צריך להגיש מסמכים, אישורים, תעודות על נכות, מגבלות רפואיות, רישיון רכב, תעודת זהות ועוד. אך יש לכם אפשרות לוותר על התענוג המפוקפק הזה אם תכירו את חברת אופקים. החברה שהוקמה על מנת לסייע בהוצאת התג במהירות וללא ביורוקרטיה.
תג נכה אחד, שני רכבים
על פי החוק, מי שיש ברשותו תג נכה יכול להחנות את הרכב בכל חניה המסומנת כחניית נכים. יש אפשרות גם לקבל מקום חניה מיוחד, ליד הבית, אם לנכה אין חניה פרטית סמוכה. אגב, תג חניה שכזה מאפשר להחנות במקרים מסוימים בחניות או כחול לבן ואף חניונים, ללא עלות. ואם זה לא מספיק, על כל תג אפשר להצמיד, אפשר לומר, שני רכבים.
ההיגיון הוא כזה: לנכה או למוגבל בניידות יש רכב שמאפשר לו נגישות גבוהה לכל מקום. אך בנוסף, בן משפחה פעמים רבות עשוי להסיע אותו. למשל אם מדובר בנסיעה לקופת חולים, לבית חולים או למעשה לכל מקום אחר. בעת בקשת התג, אפשר להגדיר שני רכבים, שני מספרי רישוי, שעליהם אפשר יהיה לשים את תו החנייה לנכים, על פי חוק. רק חשוב לציין שאם הרכב משמש בזמן מסוים נהג לא מוגבל ולא נכה ואין נכה ברכב שנוסע, באותה הנסיעה אין להחנות את הרכב בחניית נכים.
גם לכם מגיע. פנו לחברת אופקים מימוש זכויות. קבלו תו חניה לנכים, לשני בני משפחה וללא בירוקרטיה.