אם אתם בני 60 ומעלה (יכול להיות גם בגיל צעיר יותר אך זה נדיר) ואתם מרגישים שבכל פעם שאתם קמים מהמיטה, הולכים למכולת או עושים הליכה כלשהיא יש לכם כאבים עזים בברך, יש סבירות גבוהה שאתם צריכים ניתוח החלפת ברך.
אחוז לא מבוטל מבני 60 ומעלה סובל מתופעת שחיקת סחוס במפרק הברך מה שגורם להם לקשיים בתפקוד היום יומי, לכאבים בזמן תנועה ולפגיעה באיכות החיים. הגורמים לכך הם תהליכים דלקתיים שנובעים מחוסר פעילות גופנית או עודף פעילות גופנית בהתאם למצב הפיזי, והחלפת ברך יכולה לשנות את החיים מקצה לקצה. מדובר על ניתוח קל יחסית שמאפשר לחזור לשגרה כמעט מיד אחריו.
ומה קורה אחרי הניתוח?
ניתוח החלפת ברך הוא לא ניתוח מורכב ואחריו נשארים בדרך כלל לאשפוז של יום, אבל צריך לעשות כמה דברים גם אחריו כדי לשפר עוד יותר את מצב הברך. צריך להניע את כף הרגל והקרסול כמה שיותר כדי שהדם יזרום וצריך להתחיל פיזיותרפיה. בתקופה שלאחר הניתוח יכולים להיות כאבים שבשבילם יילקחו משככי כאבים וצריך להיזהר לא להתאמץ יותר מידי, לא ללכת מרחקים ארוכים ולא לבצע תנועות פתאומיות. בשביל להתנייד עם הרכב כמה שיותר בקלות צריך להוציא תו נכה, תו שיאפשר לחנות במקומות שמורשים לנכים. אבל אילו זכויות נותן תו נכה? הנה כמה שחשוב להכיר.
תו נכה – הזכויות
אם עשיתם ניתוח החלפת ברך ואתם מוציאים תו נכה (או בשמו השני: תג נכה) יהיו לכם כמה זכויות בכל מה שנוגע לחנייה. הראשון, תוכלו לחנות בחניות נכים, חניות שמסומנות שהן מיועדות לנכים. השני, תוכלו לחנות בכחול לבן במקומות בהם הרשות המקומית הסדירה את זה. שלישית, תוכלו לחנות במקומות ציבוריים שבהם יש חנייה של נכים ורביעית, תוכלו לחנות בחניונים ולקבל הנחות משמעותיות.
יש עוד כמה הטבות שנוגעות לתו נכה שכדאי לברר עליהן כמו הנחה משמעותית ברישיון הרכב השנתי ואחרות, אך מה שבטוח הוא שאם עברתם ניתוח החלפת ברך אין סיבה שתסבלו. אתם יכולים לחיות חיים נוחים וקלים יותר.