חניית נכה במקומות המאושרים לכך, כפופה לכך שהחונה או המשתמש בחנייה זו הוא בעל תג חניית נכה. על מנת לקבל תג חניית נכה, ולהשתמש בחניית נכה, המאפשרת נגישות גדולה יותר למקומות ציבוריים ודיור, יש לעמוד בקריטריונים מסוימים של משרד התחבורה.

מי זכאי לקבל תג חניית נכה ואיך משתמשים בו?

כדי לקבל את האפשרות לחנות בחניית נכה, יש להוציא תג חניית נכה. הזכאים לקבלת תג זה, הם נכים המוגבלים בתנועתם, או שהתנועה עלולה לגרום להחרפת מצבם. כמו כן, אנשים שקיבלו דרגת נכות של 60%, מי שמתנייד רק בכיסא גלגלים או עיוורים וליקויי ראייה יכולים גם הם להיות זכאים לחנות בחניית נכה.

את התג מצמידים לשמשת החלון על ידי האדם לו ניתן התג או המלווה שלו. יש לשים לב, שהתג יכול לשמש שני רכבים של הנכה, גם אם מספרי הרכבים לא כתובים על התג עצמו. כאשר רכב חונה בחניית נכה, הוא חייב להיות מאושר לעשות זאת, ואכיפת הרישוי תיעשה על פי הצגת תג החנייה (בין אם היא ניתנה על ידי הביטוח הלאומי ובין אם היא ניתנה על ידי משרד הביטחון).

מה תיחשב חניית נכה?

חניית נכה תיחשב כל מקום בו החניה מסומנת עבור נכים, או בכל מקום המיועד לכך. עם זאת, חניית נכה אין פירושה שמותר להחנות בכל מקום שאפשר. הכלל הראשון הוא שאין תג הנכה מאפשר לחנות במקומות המונעים המשך תנועה של רכבים, הולכי רגל או כיסאות גלגלים. רק במקרה ואין חנייה נגישה במקומות מסוימים, אפשר יהיה להחנות במקום כלשהו, ובלבד שווידאתם שאין הרכב מפריע או מסכן אחרים.

ישנם עוד מספר מקרים חריגים בהם ניתן להחנות את הרכב במקומות בהם לא מותרת חנייה, והפיכתה לכזו אשר תהיה מאושרת כחניית נכה. פעמים רבות, חניית נכה תהיה פטורה מתשלום או לפחות תוכל להיעשות בהנחה משמעותית. יש לברר נושא זה על פי מיקום החנייה וחוקי הרשות בה נמצאת החניה.

אנו בחברת אופקים, מתמחים במימוש הזכויות השונות, לרבות חוק חניית נכה והוצאת תג נכה עבור חניות אלו. נשמח לסייע ולעזור במימוש הזכויות הללו לרווחתכם המלאה.

כתיבת תגובה