בן משפחה או מלווה של נכה רשאי לבקש תו נכה לרכב שמשמש לניידות ולהסעה של הנכה, בין אם הנכה הוא קטין או מבוגר, ובין אם כלי הרכב רשום על שם הנכה או לא. המטרה העיקרית של תו החנייה לנכה היא הקלה על תנועה וניידות של הנכה והמלווים שלו, בזה שהם יוכלו בזמן שבו הם מסיעים את הנכה, להחנות את כלי הרכב המתאים במקומות חנייה שמיועדים לציבור הנכים, שמסומנים בסמל של נכה, או במקומות אסורים לחנייה בתנאי שהרכב לא יפריע לתנועה באזור החנייה.

התנאים להענקת תו מלווה

כדי להשיג את תו הנכה עבור הנכה, יש לקבל אישור על ידי רופא מוסמך כשהנכה עונה על אחד מהתנאים האלה:

  • נכות בשיעור של 60% לכל הפחות, ושתנועה ללא רכב עלולה לסכן ולהחריף את מצבו הרפואי של הנכה.
  • נכות ברגליים, וזיקה לכיסא גלגלים לתנועה או לרכב.
  • אדם שמרותק לבית.
  • עיוורים או ליקויים בראייה.

מספר רב של מחלות יכולות להיות אחראים לשיעורי נכות גבוהים, כמו מחלות לב, מחלות עצבים, מחלות נפשיות, מחלות כליות, ועוד.

איך משיגים תו נכות

על מנת לקבל את התו על המלווה או האדם עצמו להגיש תביעה לאחוזי נכות לביטוח הלאומי, או להגיש בקשה מסודרת למשרד הרישוי. הוועדה שמקים משרד הרישוי דנה בבקשות ומחליטה אם להעניק את התו. לבקשה מצרפים את טופס הבקשה, מסמכים ומכתבים מרופאים, בדיקות רפואיות, חוות דעת, ומסמכים אישיים של הנכה, ומסמכים על הרכב.  הטפסים והדוחות הרפואיים חשובים מאוד לאישור הבקשה, ולכן יש  לשים לב להגשת מסמכים מפורטים ומלאים, במיוחד שהוועדה לא מזמינה אליה את הנכה.

ניתן לקבל את התג עבור שני רכבים.

דחייה וערעור

אם הבקשה נדחית על ידי הוועדה הרפואית יהיה ניתן להגיש ערעור על הדחייה. המלווים או הנכים לא יקבלו שום הסברים לסיבות של דחיית הבקשות שלהם לקבלת תג נכה מהוועדה, מה שהופך את ההליך למסובך. 

כדי לקבל מידע נוסף בעניין תו נכה למלווה אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר.

כתיבת תגובה