בישראל, אנשים עם מוגבלות זכאים למספר שירותים מיוחדים, הכוללים בין השאר אישורי חניה לנכים שמאפשרים לחנות במקומות חניה ייעודיים, שבדרך כלל קרובים יותר לכניסות וליציאות מבתי מגורים ומקומות עבודה; הנחות בתחבורה ציבורית אשר מסייעות לאנשים להתנייד מבלי לדאוג לעלות ההסעה; נגישות למבנים באמצעות בקשה לרמפות, מעליות וגורמי סיוע נוספים שיכולים להקל על ההתניידות; הכשרה בעבודה וסיוע בתעסוקה וסיוע כספי המסייע ומקל על ההוצאות הרפואיות, תחבורה ועלויות אחרות הקשורות לחיים עם מוגבלות.

על מנת לקבל שירותים מיוחדים אלו, אנשים עם מוגבלות חייבים להיות בעלי תג נכה. תגים אלה מונפקים על ידי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. כדי להגיש בקשה לתג נכה, על האנשים להגיש אישור רפואי, חוות דעת רפואיות ופעמים רבות גם את שיעור הנכות שנקבעו להם במוסד לביטוח לאומי. לאחר הנפקת התג תוכלו לראות שהוא תקף לתקופת זמן מסוימת כפי שייקבעו המוסדות, כך שיש לחדש אותו לאחר פרק זמן זה באמצעות מסמכים ודוחות רפואיים חדשים, כדי לוודא שהאדם עדיין עומד בקריטריונים שנקבעו להנפקת תג נכה. כדאי ומומלץ להיעזר באנשים ובעלי מקצוע אשר מומחים בתחומים אלה כדי למקסם את הזכויות המגיעות לאנשים עם מוגבלות. מודעות למגוון הזכויות הקיימות הינו השלב הראשון שיש לעשותו, אם מעוניינים לדרוש את אותן הטבות. הגשת הבקשות עלולה להיות מורכבת יותר וסבוכה, ולכן ישנם גורמים שניתן לפנות אליהם בבקשת עזרה לפני תהליך הבקשה וליווי התהליך כולו.

תג נכה הוא גורם חשוב הנובע מהמאמצים של ממשלת ישראל להבטיח שלאנשים עם מוגבלות תהיה גישה שווה לכל מקום ומכל היבט. ההיגיון העומד מאחורי הנפקת התג הוא לאפשר לאנשים עם מוגבלות לחיות באופן עצמאי ולהשתתף באופן מלא בפעילויות החברה. בנוסף לשירותים המיוחדים שהוזכרו לעיל, אנשים עם מוגבלות עשויים להיות זכאים גם למספר הטבות נוספות, כגון: הקלות מס על מגוון הוצאות, לרבות הוצאות רפואיות, הסעות ושינויים נדרשים לנגישות ביתית מקסימלית; סיוע בדיור שיסייע לאנשים עם מוגבלות למצוא ולממן דיור נגיש; סיוע בחינוך שיאפשר להתאים את מסגרות החינוך לסוג המוגבלות ולאפשר חיים בעלי משמעות ועוד.

כתיבת תגובה