תאונות או פגיעה בעבודה הינן בעלות משמעות קריטית על חייו של האדם, הן פיזית והן כלכלית. במקרים מסוימים, פגיעה בעבודה עלולה להוביל לנכות קבועה, שהיא בתורה עלולה להקשות על החזרה לעבודה או אפילו על ביצוע פעולות יומיומיות בסיסיות. על פי ההערכות, תאונות או פגיעה בעבודה מתרחשות באופן שכיח, ונובעות ממגוון גורמים לרבות נפילות, החלקות, מעידות, פגיעות מחפצים, מאמץ יתר וחשיפה לחומרים מזיקים. פגיעה שכזו עלולה להתרחש במפעל כאשר העובד עוסק בפעולות פיסיות מסוכנות או בעבודה בגובה, אך עלולות גם להתרחש במשרדים ובמקומות שלכאורה נראים יותר בטוחים.
השפעת הפגיעה בעבודה על חיי היום יום יכולה להשתנות בהתאם לחומרת הפציעה. במקרים מסוימים, פציעות עבודה עלולות להוביל לנכות זמנית, כלומר האדם לא יהיה מסוגל לעבוד במשך תקופה מסוימת. נכות זמנית בדרך כלל תמומן באמצעות הטבות פיצויים לעובדים, המעניקות שכר חלקי והוצאות רפואיות. במקרים אחרים, פציעות עבודה עלולות להוביל לנכות לצמיתות, מה שאומר שהאדם לעולם לא יוכל לחזור לעבודתו הקודמת או אפילו לבצע פעולות יומיומיות בסיסיות. נכות לצמיתות עלולה להיות הרסנית, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה רגשית, מכיוון שבנוסף לאובדן ההכנסה, אנשים עם מוגבלות עלולים להתמודד גם עם כאבים, עייפות ובעיות בריאותיות אחרות.
ישנם מספר משאבים זמינים שיכולים לעזור לאנשים שנפגעו בעבודה. פיצויי עובדים הם המקור העיקרי לסיוע כלכלי שיכולים לסייע בכיסוי הוצאות רפואיות, אובדן שכר ועלויות אחרות הקשורות לפגיעה. בנוסף לכך, קיימות מספר תוכניות ממשלתיות נוספות שיכולות להעניק סיוע כספי כמו קיצבאות שונות ותג נכה. את תג הנכה ניתן להוציא על ידי הוכחת הנכות או המוגבלות הקיימת, על פי קביעת שיעור הנכות שהתקבלה על ידי המוסד לביטוח לאומי. תג נכה מאפשר גישה לחניה נגישה וקרובה יותר למקום המגורים או העבודה. כמו כן, ישנן הטבות שונות שיכולות להקל על העומס הכלכלי הקיים במקרים אלה כמו דמי חניה שונים ומיסים אחרים. פעמים רבות, הפקת תג הנכה או קבלת הזכויות המגיעות במקרים אלה, הינה קשה ובירוקרטית ולכן כדאי ומומלץ להיעזר בגורמים מומחים אשר יכולים לסייע במיקסום קבלת הזכויות.