כל מה שצריך וחשוב לדעת על הגשת בקשה לחידוש תו נכה בכתבה שלפניכם
הליך חידוש של תו נכה זהה באופיו לתהליך הנפקת תו נכה וגם במסגרתו תדרשו להצטייד במסמכים הנדרשים, להשיג את האישורים הנדרשים מהגופים הרלוונטיים ולהגיש בקשה מסודרת לצרכי החידוש. בשורות הבאות נציג בפניכם מספר שאלות ותשובות רלוונטיות לתהליך החידוש?
מתי אדרש להליך חידוש תו נכה?
הליך חידוש תו נכה נדרש בכל אותם מקרים בהם תו הנכה שהונפק לכם בפעם הקודמת איננו תו חניה לנכה לצמיתות. במקרים אלו, תקופת תוקפו של התו מצוינת על גביו וכ-90 יום לפחות לפני מועד תום התוקף אנו ממליצים לכם לפעול להגשת בקשה לחידוש תו נכה.
מהם המסמכים הנדרשים לצורך הגשת בקשה לחידוש תו נכה?
חידוש תו נכה הינו הליך המיושם באמצעות מילוי מחודש של טופס בקשה לתג נכה אליו תדרשו לצרף מסמכים רלוונטיים כגון: צילום תעודת זהות+ צילום ספח התעודה, צילום רישיונות רכב ומכתב נלווה בו מופיעים מספרי כלי הרכב להם נדרש התג וחתימתו של הנכה. כמו כן, במידה וקיבלתם אישור מטעם משרד הבריאות לכך שערכתם בדיקת ניידות תדרשו לכלול אותו במסמכי הבקשה לחידוש.
באיזה מקרים תג החניה שברשותי מבוטל ואדרש להליך חידושו?
תו חניה לנכה יבוטל במקרים הבאים:
- התג איננו תג חניה לנכה לצמיתות ולכן הוא נושא תאריך בו מצוין תום מועד תוקפו- עם הגעת המועד התג מבוטל ואינכם רשאים לעשות בו שימוש בטרם הסדרתם את הליך חידושו וקיבלתם לידיכם תג נכה חדש הנושא תאריך תוקף חדש.
- בכל אותם מקרים בהם ביצעתם שינוי בעלות רכב – חשוב לציין שהעברת בעלות בין נכה המוכר את רכבו לאדם הקונה את הרכב הינו תהלך החייב להתבצע במשרדי הרישוי האזוריים בלבד.
-
.פטירת הנכה- במקרים אלו בני משפחתו ו/או מכריו נדרשים להחזיר את התג למשרד הרישוי
- במקרים של אובדן תו נכה – במקרים אלו, התו יבוטל לאחר שדיווחתם למשרדי הרישוי על אובדן התג. חשוב לציין שלאחר ביטול התג, תדרשו לפעול לחידושו במסגרת הליך חידוש תו נכה.
מה עושים במקרים בהם בקשת החידוש נדחתה?
בכל אותם מקרים בהם הועדה המיוחדת הפועלת מטעם משרד התחבורה והרישוי דחתה את בקשתכם לחידוש תג נכה, תוכלו להגיש ערעור על החלטתה תוך 90 יום מהיום בו נודע לכם על כך. מכיוון שהליך החידוש נדרש במקרים בהם קיבלתם לידיכם מלכתחילה תו נכה אשר איננו לצמיתות, קרוב לוודאי שהחלטת הועדה תקבע בהתאם לאי-אילו שינויים במצבכם הבריאותי-רפואי מהפעם הקודמת בה הגשתם בקשה לקבלת תו נכה ולכן חשוב להכיר את כל הזכויות העומדות לרשותכם בנושא.
תו נכה עבור נכה היא אחת ההטבות שמוענקות לאנשים עם נכויות ומוגבליות על מנת להקל על ההתניידות שלהם, וכדי לסייע בהתמודדות היומיומית שלהם. תו נכה יאפשר לרכב שמסיע את הנכה, או שנכה נוהג בו, להחנות במקומות חנייה שמוקמים לנכים, או במקומות שאסור לציבור להחנות בהם.
תנאי קבלת תו נכה לאוטו
כדי שהנכה יהיה זכאי לתו נכה עליו להיות בעל מחלה או מספר מחלות שמעניקות לו דרגת נכות בשיעור 60% לפחות, בעל רגליים נכות, או שתנועה יכולה לערער משמעותית את מצבו הבריאות , זיקה לכיסא גלגלים, או ריתוק למיטה. אפשר למצוא מספר מחלות וליקויים שיכולים נכים לקבל בגינם תו נכה כמו למשל : מחלות סרטן, מחלות עצבים, מחלות לב, מחלות כלי דם, אוטיזם, תסמונת דאן, עיוורון, ועוד.
קבלת תו נכה
בעל הנכות אין לו אישור מהצד של המוסד לביטוח הלאומי לגבי אחוזי הנכות שמגיעים לו יצטרך לפנות למשרד הרישוי בבקשה על מנת לקבל תו נכות. הבקשה של תו הנכות צריך לכלול את פרטי המבקש האישיים, ואת המסמכים הרפואיים שמכוחים את מצבו הבריאותי. על המבקש לשלוח מסמכים רפואיים מפורטים ביותר כיווון שהוועדה לא מזמינה בשום שלב את המבקש באופן פיזי, והקביעה של הזכאות או אי הזכאות נשנעת אך ורק על המסמכים שהנשלחו אליה.
יש לציין שהוועדה אינה מודיעה לציבור על הכללים שלפיהם היא בוחנת את הבקשות, ולכן קשה מאוד לציבור לדעת מה הם התנאים.
הוועדה של משרד הרישוי תבדוק את הבקשה ותקבע אם היא מאשרת או דוחה את הבקשה. במקרה של דחייה לא ישלח נימוק או פירוט לנכה או למשפחתו את לסיבות הסירוב, אבל אפשר לערר על הדחייה.
חידוש תו נכה לאוטו
תוי החניה לא מתחדשים באופן אוטומטי. החידוש נעשה באותה הדרך של בקשה ראשונה. אם הבקשה של החידוש אינה מתקבל, אפשר להגיש בקשת ערעור על ההחלטה. היות ההליך מסובך וארוך, רצוי מאוד להתחיל אותו לפני שהתו פג תוקף, כשלושה חודשים לפני המועד.